ΝΕΩΤΕΡΟΝ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΟΝ ΛΕΞΙΚΟΝ «ΗΛΙΟΥ» | «ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΠΝΕΥΜΑ» | ΤΟΜΟΣ ΕΝΑΣ (1)

Νεώτερον Εγκυκλοπαιδικόν Λεξικόν “Ηλίου“Ο αυτοτελής τόμος «Το Αρχαίον Ελληνικόν Πνεύμα» από το εξαιρετικά δυσεύρετο (επισήμως εξαντλημένο & πεισματικά μη ανατυπούμενο επί δεκαετίες) Νεώτερον Εγκυκλοπαιδικόν Λεξικόν «Ηλίου« του Ιώαννη Δ. Πασσά – στην ύστερη «λευκή» 30τομη εκδοχή του.

Η υψηλής πιστότητας ψηφιοποιημένη φωτογραφική αναπαραγωγή του πρωτοτύπου σε μορφή .pdf αρχείου δίνει πλέον την ευχέρεια προσωπικής επαφής με το σημαντικό αυτό έργο χωρίς τους οικονομικούς (ελέω παλαιοβιβλιοπωλείων) και εργονομικούς περιορισμούς της ογκώδους απαρχαιωμένης έντυπης έκδοσης.

Ιδιαίτερη μέριμνα επιδείχθηκε ώστε η διαδικασία σάρωσης και επεξεργασίας να μην καταστήσει απαγορευτική την διακίνηση και χρήση του υλικού λόγω μεγέθους ή τεχνικών ιδιαιτεροτήτων από φορητές/υπερφορητές συσκευές ανάγνωσης (SmartPhones, Tablets κτλ) και μη ευρυζωνικά δίκτυα.


«Το Αρχαίον Ελληνκόν Πνεύμα» | Σελίδες 706, Μέγεθος .pdf αρχείου 208 MB


Advertisements

5 thoughts on “ΝΕΩΤΕΡΟΝ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΟΝ ΛΕΞΙΚΟΝ «ΗΛΙΟΥ» | «ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΠΝΕΥΜΑ» | ΤΟΜΟΣ ΕΝΑΣ (1)

 1. Φειδίας Μπουρλᾶς

  Σπουδαία ἡ πνευματικὴ κληρονομιὰ ποὺ μᾶς ἄφησαν ὁ ἀείμνηστος Πασσᾶς καὶ οἱ συνεργάται του. Ἀλλὰ καὶ ἐξαιρετικὴ ἡ ποιότης τῆς ψηφιοποιήσεως τῶν ἔργων. Συγχαρητήρια.

 2. bd

  Ειδικά αυτόν τον τόμο ΠΡΕΠΕΙ να τον μελετήσουν όλοι όσοι θέλουν να λέγονται Έλληνες. Σε έναν ευσύνοπτο τόμο εμπεριέχονται ολόκληρα βιβλία της αρχαίας γραμματείας.
  Εύγε για την προσφορά σου αυτή στη μόρφωση των νέων.
  Δεν έφτιαξες ένα απλό ιστολόγιο αλλά έναν φάρο γνώσης μέσα στα σκοτάδια και τη σαπίλα που μας έχει πνίξει.
  Υ.Γ. Αν τυχόν διαβάζεις αυτά τα σχόλια, θα ήθελα να μου προτείνεις κάποιο αξιόλογο/τεκμηριωμένο έργο σχετικά με την ελληνική ιστορία, εκτός του τόμου Ελλάς του Ηλίου. Τι γνώμη έχεις για το 16τομο της Εκδοτικής Αθηνών; Για τις εκδόσεις του ΓΕΣ; Ευχαριστώ.

  1. dousid Post author

   Ευχαριστώ για τα σχόλια. Έργα αναφοράς για τον Ελληνισμό στην όλη του διαχρονία θεωρούνται η «IΣTOPIA TOY EΛΛHNIKOY EΘNOYΣ» της εκδοτικής Αθηνών καθώς και η ομώνυμη «Iστορία του Eλληνικού Έθνους» του Kων. Παπαρρηγόπουλου (με τις προσθήκες του Παύλου Kαρολίδη). Το έργο του Παπαρρηγόπουλου/Kαρολίδη έχει ψηφιοποιηθεί από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και βρίσκεται διαθέσιμο σε ηλεκτρονική μορφή στο διαδίκτυο.

 3. Παράθεμα: ΝΕΩΤΕΡΟΝ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΟΝ ΛΕΞΙΚΟΝ “ΗΛΙΟΥ” » ΑΛΦΕΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ

Σχολιάστε ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s